tisdag 7 juni 2011

Trevlig långhelg och Zlatan!

Tre dagar i rad lediga tillsammans är inte fel! (Nej, Henry hade inte klämdagsledigt på fredagen). Vi har haft det mysigt även om jag var besviken över att inte orka med det jag hade lust med.

I lördags var det stadsfest i Eslöv i och med att stan firar 100 år iår. Lite matstånd och specialerbjudande från restauranger, lite jippon och så konserter bjöds det på. Vi var nere och strosade runt lite och käkade på dagen. Sen var det meningen att vi skulle gått ner tillsammans och lyssnat på Tove Styrke men mina ben protesterade så Henry fick gå dit själv. På söndagen var det flygdag på Eslövs flygfält. Flera hundra gamla och nya plan på plats och en hel del uppvisningar, bland annat av JAS 39 Gripen. Vi åkte dit tillsammans med Jörgen och lilla Tilde och det var en härlig dag i värmen. Jag är ju långt ifrån något motor- eller teknikfreak men gillar att se gamla, välbevarade plan, bilar etc. Härlig dag som dock slet en del på kroppen.

Trots kalla fotbad, stödstrumpor och högläge var benen fortfarande svullna och slitna på måndagen, och det kändes även en del i rygg och mage. Men nationaldagsfirandeet vid Trollsjön ville vi inte missa ändå. Tyck att vi är fåniga för all del, men det är inte varje dag som kungaparet tittar förbi i Eslöv. En del av det som hände var väl inte överexalterande men en del av underhållningen i form av Gunhild Carling med familj samt en barnkör på 400 pers var riktigt trevlig. Sen var planen att åka till Gryby och kika på veteranbilar, mc etc men även där fick jag motvilligt inse min begränsning och stannade hemma med kompisarna fotbad och stödstrumpa.

Ska bli intresant att läsa tidningarna efter kvällens landskampsseger mot Finland. Efter segern mot Moldavien häromdan har tidningarna varit fulla av rubriker och omröstningar kring, såklart, Zlatan. "Sverige har bättre målsnitt utan Zlatan". "Zlatan saknas inte". "En majoritet av läsarna anser att Zlatan inte ska spela även om han är frisk." Undrar vad de som skrivit dessa artiklar och rubriker har att säga ikväll? Ja, Sverige har blivit bättre som lag och man kan absolut klara sig utan "den långe". Men tycker att de senaste dagarnas snack mot honom varit på gränsen till löjliga. Därför känns det skönt med en storseger idag och extra gött att han fick klämma till med ett hattrick!

Ingen kickar fotboll som han...

Inga kommentarer: