måndag 15 mars 2010

Premiärdags för di blåe!

Så var den här, dagen vi supportrar väntat på sedan slutsignalen för Allsvenskan 2009. Det känns onekligen rätt skumt att det är dags för fotboll när det fortfarande är snö och minusgrader men sånt är nu läget.

Det är alltid härligt men samtidigt pirrigt inför en premiär. Man har så mycket förväntningar men också så mycket oro i kroppen. Träningsmatcher i all ära men det är ju nu det är upp tillbevis, det är nu grabbarna ska visa vad de går för. Jag hoppas verkligen en hel del på MFF iår, även om jag är långt ifrån säker på att det kommer att bli succé. Vi har fått behålla truppen intakt, alla våra unga spelare har fått mer rutin, Wilton har fått vila och en ordentlig försäsong i kroppen, Miljan är på god väg tillbaks - där har vi en hel del plustecken. På minussidan finns tex oron över Dahlins rygg - hur många matcher kommer vi att tvingas vara utan honom? Anfallet - när kommer Ofere tillbaks, och i hans frånvaro - kan Daniel Larsson och Agon få samspelet att fungera? Har backlinjen hunnit bli tillräckligt samspelt, med nya mittbacken Daniel Andersson?

Det är mycket som snurrar i huvet och det ska bli skönt att få se killarna in action idag. utifrån det man sett från övriga arenor med naturgräs lär underlaget bli ganska svårbemästrat och det blir troligtvis med "kämpa och slit" än skönspel. På med blåställen direkt alltså! Jag tror att MFF tar hem segern och jag tror det är enormt viktigt att man får en bra inledning för att få lite lugn och ro kring laget.


Malmö FF, mot segern ska vi gå. Det ska ingen jävlel ändra på.

Inga kommentarer: