tisdag 5 januari 2010

Intervjun avklarad

.
Eftersom jag skriver nu förstår ni alla att jag överlevde intervjun igår. Det blev ingen "egen", "exklusiv" intervju. När träningen var över började alla journalister o hemsideskribenter att haffa spelare o ledare att intervjua. Jag avvaktade lite, men efter en stund hade inget närmat sig Rolle så jag gick fram och frågade om han hade tid att prata lite. Vips så hade vi en hel drös journalister runt oss. Nu tror jag inte att det hade spelat så hemskt stor roll om jag blivit ensam - vi hade alla ungefär samma inriktning på frågorna och jag tvivlar på att han skulle ha gett mig några sensationella svar som de andra inte fick. Ni kommer till intervjun om ni klickar på rubriken/länken ovan.

Något som gjorde mig lite förvånad var att läsa många av de andra skribenternas artiklar/intervjuer. Jag försöker alltid vara väldigt noga med citat när jag skriver intervjuer. Sätter jag citattecken framför så vill jag att det ska vara ordagrant vad personen sa. Om jag däremot sammanfattar olika svar och kommentarer skriver jag istället. X säger att... eller liknande. Eftersom jag hade samma inspelning som övriga igår blev jag väldigt paff över att läsa deras "citat". Visserligen har det som står där samma betydelse som det Rolle sa, men väldigt mycket är inga citat utan omskrivningar och sammanfattningar. Är det egentligen ok att göra så? Kanske är det jag som, återigen, överarbetar? Nåja, jag fortsätter nog helst på mitt sätt, även om det tar längre tid, för att inte riskera missuppfattningar eller fel.
.

7 kommentarer:

Helen sa...

Åsa, du skulle bara veta hur mycket tidningar vinklar, spetsar till rubriker och andra tjuvknep. Jag har lärt och hört mycket om detta de senaste åren. Därför har jag också börjat ta saker jag läser med en nypa salt beroende på vart det står.

Anonym sa...

Hej Åsa.

Jag stämmer in i vad Helen,skriver mycket som skrivs får man tyvärr ta med en nypa salt-ibland även näva vis,så kör på som vanligt i din stil,blir bäst så.

MVH Krössaboll.

Erik sa...

Åsa! Kör vidare på din linje, den är rätt. Det är bara att gå till sig själv, hur kul är det att bli felciterad? Inte särskilt. Ha det!

Åsa sa...

Jo, nog har jag vetat sedan innan att det vinklas och spetsas till, men blev ändå lite förvånad här - det blev så himla tydligt eftersom jag själv hade lyssnat på samma samtal.
Men jag kör vidare som jag har gjort sen innan, även om det innebär att jag får ut intervjuerna senare än "proffsen". Vill absolut inte felcitera.

Anonym sa...

http://www.ekslillabod.se/site/index.php

Ett litet tips till ditt "pysslande",skall enligt säkra källor vara riktigt bra.

Åsa sa...

Tack för tipset anonym, ser intressant ut!

Anonym sa...

Det var så lite.Den säkra källan är frugan,men de verkar inte sälja ljusblåa och vita garnnystan,för jag väntar fortfarande på min MFF tröja.

Krössaboll