onsdag 13 januari 2010

Redan trubbel?

.
Knappt hade försäsongen hunnit börja så kom den första skadan. Och självklart kom den på en spelare som var en av de allra bästa under förra säsongen och som spelar på en position där vi faktiskt inte har så väldigt många alternativ: vår bländande vänsterback Ricardinho.

I tidningen idag står att han kan börja träna först om 8 veckor. Självklart är det oroväckande att en av våra bästa spelare inte kommer att vara spelklar när Allsvenskan startar. Men det som nästan gör mig mer orolig är att när det nu kommenteras från MFF håll så verkar man inte alls sammansvetsade, åsikterna spretar. Redan på säsongens första träning sa Rolle att vi behöver förstärka i backlinjen eftersom vi inte har tillräcklig backup vid skador. När nu Ricardinho skadades sa han att vi måste värva en ersättare. I Sydsvenskan idag säger Pelle Svensson: "Ricardinho ska inte ersättas". Nu vet jag, som jag skrivit i tidigare inlägg, att citat kan förvrängas, men det är ju ändå ganska tydligt att åsikterna går isär.

Jag blir förvånad över att man inte pratar sig samman mer innan man pratar med pressen. Så mycket folk granskar allt kring MFF med lupp, efter de senaste säsongerna med uteblivna resultat vimlar det av konspirationsteorier, och folk letar fel för att hitta någon att skylla motgångarna på. Då tycker jag att det är viktigt att visa upp en enad front och sköta diskussionerna internt. I samma intervju i Sydsvenskan säger Pelle Svensson att lösningen vad gäller andretränare lika gärna kan lösas internt som externt. På första träningen, när han fick frågan om man skulle kunna hämta andretränaren från de egna leden sa Rolle bestämt att lösningen kommer att vara extern...

Jag hoppas verkligen att det här är småsaker, att man i det stora hela är överens och att man har full koll på läget. Detta är kanske en totalt onödig oro från en supporter som törstar så efter en säsong med framgångar och utan konflikter!
.

2 kommentarer:

Erik sa...

Ledsen att behöva skriva det Åsa, men jag tror att det ALLTID kommer att vara strul och turbulens i MFF så länge man inte prenumererar på förstaplatsen. När är det är som det varit de senaste åren finns det för mycket oro och nedåtgående spiraler som dessvärre styr och stör den dagliga verksamheten. Vi får anledningen att dryfta mer om det när vi ses nästa gång. Ha det fint!

Åsa sa...

då får vi se till att prenumerera på den då :-)
ha det gott!