måndag 27 februari 2012

Mammig vällingvägrare

Idag var det 8månaders koll av lillskrutten och även denna gång fick han ok-stämpel i rumpan. Det kollades syn, hörsel etc och allt var som det skulle. Cirkus 76 cm lång och drygt 9,5kg tung har han hunnit bli. Pincettgreppet har börjat tränas tex när han käkar "mus-macka", han kryper fortfarande inte och favorileken just nu (hos Henry) är att stå el sitta i hans knä i fåtöljen, glida neråt tills han kommer ner med fötterna i golvet och får stå "själv". Ska lägga in en bild sen där man ser hur glad han blir när han får göra det.

Häromkvällen visade han första tecknena på rejäl mammighet. Hela familjen låg och vilade i sovrummet. Efter en stund gick jag upp och då blev han tokledsen och det var bara att gå tillbaks. Senare på kvällen satt han och mös hos Henry, jag reste mig upp och skulle gå förbi. Oskar sträckte upp händerna, jag klappade om honom och fortsatte sen ut i köket, då började han "Lille-Skutt-gråta" igen. Och när det var nattningsdags var det bara jag som dög igen. Men för det mesta funkar det bra med vem av oss som helst och han är (peppar peppar) än så länge inte ett dugg rädd för folk.

Vi började ju introducera smakportioner för Oskar ganska tidigt och så här långt har han ätit allt som serverats med god aptit. När det blev dags att lämna bara puréer och börja med lite bitar var han lite skeptisk ett eller två mål, sen slukade han all mat igen. Så i helgen som gick tänkte vi börja testa välling, mest för att det känns enklare att ha med på resa än gröt samt att det kanske kan vara lite mysigt vid sista kvällsmålet. Det var inget lyckat försök kan jag säga! Han bet ett par gånger i nappflaskan och började sen skruva på sig (undrade förmodligen var fasen hans gröt var nånstans). Vi testade då att hälla över vällingen i hans vanliga nappflaska men det funkade inte alls, tror att hålet var för litet för att han skulle lyckas få ut nån välling. Vi tänkte då att vi kanske kunde vänja honom vid den nya nappflaskan genom att ge honom vatten i den, men det gick inte bättre det. Han tog flaskan i munnen ett antal gånger men spottade ut den direkt och såg ut som om vi försökt ge honom frätande syra eller liknande.

Igår gick det dock helt plötsligt bra att dricka vatten ut flaskan och idag likaså så vi ska göra nytt vällingsförsök snart. Men vill han inte så vill han inte, då får vi helt enkelt fortsätta med gröten!

Inga kommentarer: