torsdag 9 februari 2012

7 månaders killen i text och bild


Drygt 7 månader är han nu vårt lilla charmtroll.
En snäll och glad kille för det mesta. Att somna på kvällen gillar han inte då ska det protesteras och bråkas en hel del. Nätterna har gått i vågor. Först hade han ett par riktigt jobbiga veckor där han vaknade och var orolig och ledsen. Tydligen väldigt vanligt i den här åldern - separationsfasen kallas det visst, de börjar inse att mamma och pappa kan försvinna. En "bra" natt kunde han sova 2 timmar i sträck men när det var som värst vaknade han mer än en gång i timmen och behövde nattas om. Efter ett par veckor av detta trodde jag att jag skulle gå sönder av trötthet. Så plötsligt en natt när han var förkyld, så sov han hela natten utan att vakna ordentligt och även om jag vaknade en del så kunde jag somna om nästan direkt igen. Detta hölli sig i en knapp vecka, men såklart ska man inte ropa hej för tidigt. Orosfasen är tillbaks och nu börjar han desutom vända sig på mage på natten och plötsligt vaknar man av att han ligger på alla 4 i spjälsängen. Inatt ska jag testa att sova i gillestugan och Henry ska ta hand om pluttisen - hoppas verkligen jag kan sova där nere.
Han sitter bra själv, men rör sig också jättemycket nu, hasar sig bakåt och vrider sig i sidled, men han har inte hunnit komma på hur man kryper ännu. Det känns inte som om det är långt borta, just nu ligger han på alla 4 och gungar fram och tillbaks. Än så länge slutar det dock med att han skjuter sig bakåt istället. Än så länge är han rätt nöjd ändå - bara han kan ta sig ut till kanterna av lekmattan och bita i dem (vilket han inte får) så är han lycklig. När man säger "Nej" med sträng röst så tittar han på en och ler sitt bredaste leende. Inte helt enkelt att hålla sig allvarlig då.
Gåstolen som vi har fått av Öbergs är väldigt poppis just nu, både hos Oskar och hos hans mamma. Oskar kan ta sig runt lite och har en backspegelnalle att bita i och hans mor får en chans att få lite gjort när han leker i den. Som att laga mat till honom till exempel! Han har stor aptit vår lille kille. Just nu står ofta fiskbullar eller korv stroganoff på menyn och det åker ner i magen med rasande fart, precis som allt annat han fått prova. På babysimningen lyckades han senast för första gången klara sig utan att ta någon kallsup. Han håller ögonkontakt med mig och är beredd på att dyka - han blundar och stänger munnen. Han gjorde det till och med till en av sångerna där vi inte avslutar med dyk. :) Toker!

Inga kommentarer: