måndag 24 oktober 2011

Snart 4 månader

Tänk, nu är det snart (på fredag) 4 månader sedan Oskar kom till världen! Han utvecklas från dag till dag och så fort man tror att man kommit in i någon rutin så ändrar sig allt igen. Det är bara att hänga med och gilla läget.

Ett par gånger nu har det funkat att lägga honom ifrån sig sovande även på dagen utan att han vaknar direkt. Det hoppas jag verkligen är en ny vana, det skulle underlätta en hel del i vardagen.

Under några nätter har det i alla fall verkat som att han klarar sig något längre i sträck utan mat, har vi tur kanske det klarar sig med en nattamning framöver. (Sisådär halvsextiden får räknas som morgon). På dagen är det svårt att se mönster vad gäller käk, vissa dagar äter han hur ofta som helst men bara småslurkar, andra kan han hålla sig både 3 och 4 timmar. Det är snart dags att börja med smakportioner med "riktig mat", han är enormt nyfiken när vi äter och när han får sina D-droppar suttar och biter han på skeden som för att testa vad det är för en möjäng.

Han skrattar, "pratar" och lever om en hel del på dagarna. Att höra honom skratta så han kluckar är det härligaste ljud som finns. Men mer och mer temprament visar sig också och han visar betydligt mer högljutt när han är missnöjd. Kvällsgråten håller i sig, när han är trött på kvällen är det nästan bara amning som funkar, möjligtvis också att bli buren i Babybjörnen. Han har kommit på lite nya ljud nu, han ger ifrån sig enormt höga ljud i falsett ibland, både när han är nöjd och missnöjd och han har också kommit på att hans "prat" låter annorlunda om han sticker ut tungan lite så det testar han hela tiden.

Vi misstänker att de första tänderna inte är långt borta, han suger och biter frenetiskt på sina händer och på allt annat som kommer i hans väg. Han är fast besluten att få suga på sin tumme och vi försöker dra ut den så ofta som möjligt. För några dagar sedan upptäckte han sina fötter och nu ligger han rätt ofta dubbelvikt och drar av sig strumporna och försöker att även få in stortån i munnen. Han kan greppa ganska hyfsat om en del saker, den mindre skallran tex kan han själv hålla i och leka med. Han gillar verkligen sitt gym och ger de stackars små djuren där rejäla kickar. Att vända sig från mage till rygg är, vissa dagar i alla fall, en baggis.

På babysimmet har han fortfarande svårt att förstå att man ska hålla munnen stängd, men förra gången var han jätteglad efter sista dyket och skrattade. Han blev inte alls glad när han insåg att vi skulle gå upp från det varma goa vattnet.

På hans lilla skalle ser det ut som om det börjar komma en hel del fjun och kanske blir det lite mer hår som värmer knoppen så här lagom till vintern. Vi tror att han passerat 70cm nu, ska bli spännande att mäta och väga nästa vecka.

Bilder har jag fortfarande inte hunnit föra över till datorn men det kommer så fort jag får en chans...

Inga kommentarer: