måndag 1 september 2008

Inte min störste men min förste...

Ja, MFF idol alltså; Robert Prytz!

Jag hade nöjet att se honom, och lite andra fd MFF spelare (tex Hasse Mattisson, Jörgen Ohlsson, Leif Engqvist m fl) som deltog i turneringen EMG2008. Goa killar som verkade ha enormt roligt på plan precis som det ska vara. I matchen som jag såg mötte de ett lag från Ukraina och vann behändigt med (tror jag) 4-0. Trötta blev de och en del verkade vara på väg att växa ur tröjorna de fått ;-) men fotboll kan de ännu! Hur det till sist gick för dem i turneringen vet jag inte men det bör man väl såsmåningom kunna läsa på mff.se (eller emg2008.com).


Jag såg ju även landskampen Sverige94 mot Danmark92 i fredags och det var också riktigt, riktigt kul! massa gamla storlirare på plan. Även här var det väl ett tag sen toppformen fanns hos en del av spelarna men, som sagt ovan, fotboll kan de! Massor av gånger såg man att de hade en snygg fint eller passningskombination på gång, som tyvärr misslyckades pga att det gick liite långsamt. Speaker Arne Hegerfors uttryckte det så här: Man känner igen de flesta spelarna. Och man hinner ju se hur de ser ut för det går inte så fort. I lysande form var dock, som väntat, vår egen Roland "Rolle" Nilsson. Han spelade hela matchen (2*35min), höll totalt ren på sin högerkant och hann också med att anfalla en hel del. Jag vet att det är en väldigt skillnad på en sån här match och en allsvensk dito men faktiskt, jag hade inte varit särskilt orolig för att låta Rolle göra ett inhopp hos di blåe. Han slog förresten en kanonpass mot Kennet Andersson, dock för en lång löpning längs kanten. Kennet löper allt vad han kan samtidigt som han vrålar: inte så jävla låååångt! I sämst form i svenska laget var nog Stefan Rehn. Första bytet kom efter 4 min och 43 sekunder. När han var inne hann han dock med ett par lysande dribblinar och inlägg!

Väldigt skönt som sagt att få se lite sån här fotboll i helgen innan det var dags för allvar i form av Gefle - MFF. Mer om den matchen kommer nog lite senare idag.

Ha det godis!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför visste inte jag om detta??
Det hade ju jag oxå velat se!!
Men jag såg iallafall matchen igår och det var KUUUUL!!!
Idag behöver inte någon avgå!! *ler*

Anonym sa...

Jag har blivit lite insatt i EMG2008 genom att vi har en del gäster inom olika idrotter på jobb. Sen såg jag lite på mff:s hemsida.
Inte för att strö salt i sår men det var riktigt trevligt.
Men gårdagen var ju som sagt också trevlig. :-)

äntligen stolpe in!