fredag 9 december 2011

Gran eller inte gran...

... det är frågan. Vi har köpt en gran som såg jättefin och vi har tagit hand om den enligt konstens alla regler för granar som väntar på att ställas in inomhus. Trots det mår den lille stackaren inte alls bra och börjar barra redan och nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra. Skaffa ny gran, sätta in en liten enbuske istället som vi hade i slutet av julen i fjol, eller helt enkelt hitta nån hyfsat snygg plastgran. Med sistnämnda alternativ slipper vi i alla fall oroa oss för att Oskar ska hitta barr att stoppa i den lilla munnen, sen har det ju långt ifrån samma charm som en riktigt gran. Suck!

De senaste dagarna har vår lille buse nästan slutat suga på sina tår vilket varit favoritnöjet senaste veckorna. Istället vänder han sig från rygg till mage precis hela tiden. Även när magen är full av mat som då kommer upp eller om han är alldeles för trött för att vända sig - han SKA ligga på mage. Det gäller att ha ögonen på honom hela tiden nu... Han börjar bli duktig på att greppa saker och sträcker sig medvetet efter sånt han vill ha. Lägger man något en bit framför honom när han ligger på mage kämpar han intensivt för att komma på hur han ska nå det, benen sprattlar och knäna rör sig framåt, armarna sträcks framåt och han tar i så det knakar. han fortsätter suga och bita på saker mest hela tiden och saglar som en tok men fortfarande är inga tänder i sikte.

Själv är jag riktigt, riktigt trött just nu. Ett par tuffa nätter för ett tag sedan, allmän sömnbrist eller hormoner? Har ingen aning om vilken eller vilka anledningarna är. Vet bara att energinivån är ack så låg och att idag har i stort sett ingenting blivit gjort. (Ja förutom att jag tagit hand om Oskar då...). Henry är inte hemma ikväll, är på julfest med jobbet, så det är bara lillhjärtat och jag även ikväll. Vi får mysa ordentligt tillsammans och ignorera rusket därute - jag avskyr verkligen när det stormar!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Jag har varit absolut moståndare till plastgran, men när jag blev sambo följde en sådan med och jag är omvänd!! Vår gran är fin och vid första anblicken tänker man inte ens på att det är en plastis. Inga barr till midsommar och ljusen sitter kvar till nästa år!!!
Go for it!!

Åsa sa...

Vi har en plastkrans på dörren och den är jättefin. Men iår blev det en en istället. Rätt mysigt med doften!