lördag 21 augusti 2010

Vi har blivit herr och fru! / We are now husband and wife!

Short summary for my english speaking friends:
Wednesday 18th August we got married! It was a small but lovely ceremony with just us and our parents. The ceremony and dinner afterwards was at an Inn by a lake close to where we live. It was raining quite a bit but we found a space under a huge tree where there rain couldn't come through. It was a lovely day and evening!

Som ni redan kunnat läsa: På eftermiddagen onsdagen 18/8 gifte vi oss! Ett litet och mysigt bröllop, bara föräldrarna var med. En vacker dag kommer vi att ha en ny ceremoni med stor tillhörande bröllopsfest för nära och kära - men just nu passade detta bättre in i vårt livspussel. Vigselceremonin och middagen ägde rum på Ringsjö Krog och Wärdshus - en underbart vacker miljö! Det regnade visserligen en hel del, men vi lyckades ha ceremonin utomhus och ändå komma undan nästan helt torrskodda. Min goe pappa gick runt med sitt paraply och letade i trägården och fann en plats under ett jättestort träd där regnet inte trängde igenom.


Vigselförättare Marianne gjorde lite extra av den annars så korta borgeliga vigselakten och läste en jättevacker dikt för oss (la ut den här på bloggen för nån dag sedan) - då var det inte lätt att hålla tårarna tillbaks. Efter lätt darriga "ja" var vi så plötsligt herr & fru! Vi har kvar våra gamla efternamn tills vidare, så småningom kommer vi dock att ändra till min pappas släktnamn Flykt.


Efter vigseln åt vi en väldigt god middag på Wärdshuset och sen åkte vi hem till oss. Där väntade en flaska rosa champagne som vi fick av Anna i inflyttningspresent. Vi har sparat den till ett speciellt tillfälle och det får man väl ändå kalla det här. Någon regelrätt bröllopsresa blir det inte nu, men fredag och lördag har vi spenderat i Köpenhamn med god mat och hotellövernattning. Det var en jättehärlig dag och kväll! Tack Ulla och Bosse, mamma och pappa för att ni var med och gav oss ett minne för livet och tack för de fina presenterna! Tack Anna för överraskningen du lämnade till oss. Tack Tove för att du räddade min klädsel - sjalen blev verkligen pricken över i! Tack Åsa & Jörgen för att ni hade den goda smaken att skicka iväg oss på den där blinddaten för sisådär 3 1/2 år sedan! Och framför allt: Tack min älskade make för att du är du!

Henrys föräldrar, Herr Nilsson & Fru Lind, samt mina föräldrar. / Henry's parents, Mr Nilsson & Mrs Lind and my parents.



2 kommentarer:

Erik sa...

Superduperjättegrattis! Vad kul! Kram!

Lotta sa...

Underbar beskrivning av en underbar dag! Tårar i ögonen fast jag redan visste om allt det här!! Kramar i massor och LYCKA TILL!!!!