söndag 15 augusti 2010

Matchen som tydligen inte var en match

Hade sett fram emot att få inleda semestern med att gå på match. Och det gjorde jag i och för sig. Fast tydligen ändå inte.

Vädret såg lite hotfullt ut, men enligt mff.se så hade dmi.dk lovat att det skulle vara uppehåll och varmt och skönt under matchen så... Malmö började riktigt bra, så som man nästan vant sig vid på sistone. Men trots en del härliga spelsekvenser så ville inte bollen gå in.

Så började det regna... Till en början kändes det inte så farligt... Men så började det ösa ner. Fortfarande levde man på hoppet, en lite åskskur är väl inte så himla farligt. Men det fortsatte vräka ner och det började blir mer eller mindre omöjligt att spela ordentlig fotboll. När spelarna slog en till synes perfekt passning så stannade den plötsligt mitt i en vattenpöl. Vid en glidtackling så sprutade vatten som ut en fontän. Men trots detta lyckades Malmö till slut få in ett mål och det kändes lite tryggare. Nu spelade det liksom ingen roll om det inte gick att ta sig fram på plan i andra.

Men så fortsatte det att ösa ner och nog förstod man att det lutade åt att matchen skulle komma att avbrytas. Så kom domaren in o testade planen. Han kastade bollen hårt i marken, den sjönk ned i gräset och studsade inte en millimeter... De försökte också slå passningar, bollen kröp fram en liten bit för att sen fastna.

Matchen blev såklart avbruten. Men tyvärr så ska hela matchen spelas om, man räknar alltså inte den halvlek som spelats. Surt som fasen, varenda poäng och mål är så sanslöst viktigt just nu. Mål och resultat räknas alltså inte men jag har fått höra att om en spelare fått en varning så skulle den ha räknats. Kan det verkligen stämma? Det låter ju helt sinnessjukt! Om matchen inte "finns" så kan man väl heller inte ha varnats i den matchen eller?

Hur som helst, dags att ta nya tag idag igen

Inga kommentarer: