måndag 23 augusti 2010

Egen skörd, mmmmm

Grönsaker och frukt från affären i all ära men det finns ändå inget bättre än att gå direkt ut i trädgården och plocka en solvarm tomat, en jordgubbe direkt från trädgårdslandet osv.

Vissa växter har haft det lite tyngre iår, kanske på grund av att vi först hade en så sträng vinter och sen en värmeböja när de stackarna skulle försöka växa som bäst. Men vi har ändå en massa godsaker i trädgården, i vissa fall mer än vi kan stoppa i oss!

Persilja och koriander är infryst och en hel del av basilikan är torkad. Detta är en bild från juni när allt bara börjat växa. Längst fram står (om jag inte ser fel) Henrys då nyinköpta physalis. Den är nu hur hög som helst och han väntar spänt på att frukterna ska bli klara.


Vaxbönor fick vi nästan inga alls förra året. Detta året växer de som galna. Vi plock, förväller och fryser in. Det ligger nu dryga 200 stycken i frysboxen och väntar på att bli uppätna och fler finns det på plantorna! Mumsfilibabba!
Dagens skörd av tomater och det är inte ens bråkdel av det som komma skall. Tomaterna går ju inte lika lätt att frysa in eller ta vara på, men igår testade jag att kooka ihop en egen ketchup / tomatsås och det blev jättebra! Igår blev det curryketchup, idag ska jag nog testa att göra en med lök, vitlök och en gnutta chili. Det fanns nämligen en pytte-, pytteliten chilifrukt klar med.

Nån som har bra tips på hur man tar tillvara på paprikor när de väl blir klara?

Inga kommentarer: