söndag 22 november 2009

Frysen full av svin!

.
Igår förmiddag kom sambon hem med en styck gris, grovstyckad, och vi spenderade sedan hela dagen med att skära ut snitzlar, kotellet osv (Henry), mala färs och paketera (jag).
En hel del jobb onekligen, men o vad det är värt det! Dels ekonomiskt, vi har jämfört lite med priserna i butik och vi hamnar på ungefär halva priset. Det är stor skillnad på kvalitén på köttet mot det man köper i vanliga butiker - jag trodde faktiskt inte det skulle vara så stor skillnad. Men efter första gången jag tillagade en av dessa kotletter var jag såld! Den behöll sin storlek och var enormt saftig- många "butiks-kotletter" krymper ihop och blir torra och trista, pga allt vatten som sprutats in i köttet. Och färsen! Vi fick en liten chock när vår förra omgång egenmalda färs tagit slut och vi gjorde köttfärssås på "köpefärs" - så jäkla mycket fett där var, vi fick hälla av hur mycket som helst. Dessutom är det skönt att veta vad man äter.
Så blir ni bjudna på middag hos oss det närmsta halvåret, räkna med att bli bjudna på nåntyp av fläskkött! ;-)
.

Inga kommentarer: