måndag 29 april 2013

Stor liten kille

Lillkille börjar närma sig 2årsdagen med stormsteg, igår blev han 22 månader. nu känns det verkligen att han börjar bli stor kille! 
 
I helgen var vi på Burlövs Center och då fick han själv bege sig in på deras "lekland" inne på Coop och utan någon tvekan gick han in och lekte själv med dom andra barnen. Bygga jätteLego var det han tyckte var roligast. När vi sen hade ätit lunch ville han inte sitta i vagnen så då gick han och jag tillsammans hand i hand och tittade i butikerna. På eftermiddagen var vi ute i trädgården och han gick där med sin lilla kratta och härmade allt Henry gjorde.  
 
Idag har vi monterat ner spjälsängen och när vi får lite bärhjälp så ska hans "växa-säng" upp till hans rum. (Just nu sover han på en madrass på golvet).
 
Även vad gäller talet börjar det gå framåt. Beijl (bil) är nog det ord som används mest tillsammans med "atten" (vatten). Men successivt  kommer det fler och fler ljud som liknar ord, som tex "ejda" (hejdå), "ante" (vante), "otä" (ute/gå ut), "ove" (vovve) mm. Han har också satt ihop två ord: "ejda pappa" (kan både betyda hejdå pappa och hejdå mamma).
 
 
Finaste, finaste killen!
 

Inga kommentarer: