onsdag 17 april 2013

Oskars stora kärlek

Många, många, MÅNGA gånger om dagen kommer Oskar till oss och säger Buuu! Man skulle kunna tro att det är för att han ska skrämma oss men så är inte fallet. När han gömmer sig och sen tittar fram så säger han nämligen av någon anledning nåt som mer liknar Bäää. Nej, när Oskar säger Bu så är det oftast i kombination med att han pekar på TV:n eller DVD:n. Han tycker då att det är dags för en date med sin, för närvarande, stora kärlek: Den tecknade figuren Bu!
 
Hade han själv fått bestämma hade han nog kollat på Bu halva dagarna men fullt så tokiga är inte hans föräldrar. Men nån gång om dagen blir det och han blir så lycklig, han sitter på sin puff eller i knät på någon av oss, är helt fascinerad, och varje gång den lille trinde figuren hoppas fram så ler Oskar med hela ansiktet, pekar och säger Bu!
 
 
Just att ha möjligheten att låta Oskar se Bu när vi vill har orsakat mig lite huvudbry. Det sänds klockan 06-06.10 varje morgon på barnkanalen. Nästan allt annat som sänds på Barnkanalen kan man titta på via SvtPlay, men några få program har de tydligen inte tillstånd att visa fritt och Bu är en av dem. Har lyckats få tag på en DVD via Tradera, det verkar bara finnas den enda och den har utgått från alla butiker vad jag kan få fram när jag söker. Återstår att spela in, men när man inte har en digitalbox verkar det inte vara det enklaste nuförtiden. Vi har en gammal VHS men den verkar inte vilja fungera som vi vill. Inspelningsbara DVD verkar rent allmänt kosta skjortan. Just nu löser troligtvis farmor det till oss och spelar in.
 
Men är det någon som har tips på hur man spelar in utan digitalbox nuförtiden så tar vi tacksamt emot dem!

Inga kommentarer: