onsdag 27 mars 2013

Man vet att man är småbarnsförälder när...

... man i tid och otid kommer på sig själv med att gå och sjunga på låtar med fantastiska texter som: "Mu, bä, dubbelkvack, dubbelkvack, när du har fått en svacka. Mu, bä, dubbelkvack, dubbelkvack. Kom loss och börja kvacka". För er som inte sitter klistrade vid småbarnsprogram på TV kan jag berätta att detta är Signaturmelodin till "Hannas hjälplinje". Ganska bra program tycker Oskar.

eller

"Kan du se Bu. Låt oss hitta honom nu. Var är Bu?". Signaturen till "Bu på upptäcktsfärd". Bu är Oskars absoluta favorit. Han kan vara uppe i varv och busa men så fort Bu visar sig i rutan så sitter han som förstenad och bara myser och ler. Stor nackdel tycker mamma och pappa: Bu visas bara klockan 06.05 på morgonen på barnkanalen. Har febrilt sökt efter den på nätet men den verkar ha utgått från alla ställen där man kan köpa filmer och dessutom är det ett av de få programmen som man inte kan se på Barnkanalen på webben. Har hittat ett ex av en film på Tradera, hoppas verkligen på att vinna den auktionen.

Än har han inte sett Tellietubbies... Försöker undvika det... Bu känns betydligt mindre "vuxenfördummande" om man kan säga så...

Inga kommentarer: