torsdag 16 september 2010

Slut men lycklig!

Ojojojoj sån derbymatch det blev! Killarna var helt fantastiska - jag är så stolt att vara himmelsblå! Detta inlägg kommer säkerligen att bli svamligt men det skiter jag i - jag måste få ur mig lite så att jag kan komma till ro och sova.

Spelarna (och publiken) var taggade till tänderna från start. Båda lagen gav allt i alla situationer och visade varandra konstant att man inte gav en millimeter gratis. Inledningen av matchen var MFF:s helt klart. Inför matchen hade det diskuterats en del angående vilka som skulle spela i anfallet. Jag hoppades på Guille - Dardan. Den sistnämnde är en enormt spännande spelare - kollade lite extra på honom i träningsmatchen mot Fulham och blev väldigt imponerad och övertygad om att det blir något stort av honom. Men en sån succé redan idag hade jag inte vågat hoppas på. Efter bara en dryg kvart slog han till och gjorde 1-0. MFF hade en liten svacka i slutet av första - trots att kändes det rätt bra.

Andra halvlek blev om möjligt ännu tuffare än första. Det gavs och togsfrån båda håll, HIF hade ett par riktigt farliga chanser och hjärtat var uppe och vände i halsgropen. Men så, på övertid, fick dagens hjälte Dardan fram en ljuvlig passning till Wilton som gjorde ett klockrent mål och hela Stadion kokade i ren eufori! På läktaren vrålades det såklart och på MFF:s bänk var det rena tokglädjen! Spelare och ledare rusade in och kramades och vid sidlinjen stod skadade Yago och viftade med sina kryckor medan han hoppade på ett ben!

Jag är så stolt över våra pågar! Just nu känns det som om det inte spelar någon roll vem vi tvingas slänga in på vilken position - de klarar av att prestera! Tonåring efter tonåring kommer in och visar att de är mer än redo - vad gör Rolle med dem egentligen?

Dardan är helt respektlös idag. Wilton visade återigen vilken nyckel han är på vårt mittfält. Så stark han är! Gång på gång hängde flera HIF:are på mer eller mindre alla hans kroppsdelar och ändå kom han ut ur situationen med bollen i behåll. Skönt att han fick göra mål idag. Och hans kollega Ivo - herregud vad han vuxit i den allsvenska kostymen snabbt. Han är en riktig fighter med lysande spelförståelse och att en 19åring styr och ställer på mittfältet på det sättet är rätt sanslöst egentligen. Johan Dahlin! Han räddade oss ett par gånger idag. Guille - har han längtat efter det här eller? Larsson / Agon kan nog inte bara komma och ta tillbaks sina platser utan diskussion - idag var Guille riktigt bra! Ut med Yago som fick en skada och in med Pontus som varit borta ett tag pga skada - och vilken återkomst! Synd att fick en smäll på slutet hoppas det inte var allvarligt. I första halvlek hade Jimmy lite lekstuga på sin kant och Ricardinho visade att förra matchens formsvacka var tillfällig. DA - You are lovely! Nästan alla uppräknade och idag föll ingen ur ramen, de som inte var bland de bästa var inte dåliga.

Tack underbara himmelsblå pågar - vilken kväll ni bjöd på!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej vännen! Du har en sak att hämta på min blogg. Helt frivilligt alltihop! :)