tisdag 4 november 2008

Håll truten! (I alla fall när det är fotboll)

Till nästa säsong är sambon och jag rörande överens om att se till att skaffa de boxar, kort etc som kan behövas för att kunna se MFF:s matcher från TV soffan (de matcher man inte ser på plats dvs). Det är mysigt att se matcherna hemma hos föräldrarna eller brodern men ute på pubar är det ibland helt olidligt. Allvarligt talat gott folk. Håll truten!!
Visst förstår jag att många som går ut på restaurang / pub vill kunna prata med sina vänner om sin nya lägenhet och hur det går att flytta, om senaste ragget, om den j-a datorn hemma som inte fungerar osv. Men snälla ni: Måste ni då sätta er precis mitt i smeten bland oss som försöker se och höra matchen?
"Bäst" var nog för nån vecka sen: Ett gäng unga killar med MFF halsdukar satte bredvid oss. Första intrycket var att detta var seriösa supportrar som nog spenderar hemmamatcherna på Norra stå. Jag tyckte det var skönt att de satte sig där så att man kunde slippa babbel enl. ovan och bara höra fotbollssnack. Men icke sa Nicke. De var en riktig hönsgård och inte var det mycket fotboll som diskuterades (om man inte räknar in otaliga historier om bengaler på läktaren). Trots att de inte såg och hörde mycket av matchen var de givetvis experter på Malmö FF och visste exakt varför det gått som det gått den här säsongen.
Jag säger bara suck.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Det är aldrig samma sak att se en match på TV som IRL, men att se en match på en pub gör att man missar en hel del, det är lite för mycket störningar. Ni gör rätt i att skaffa utrustning så ni kan kolla hemma!! Bra att du får sambon med på tåget ju.

Åsa sa...

jajamen! Han ska till och med på årsfesten o därmed också bli medlem! :-)

Anonym sa...

Åh,var roligt!!