torsdag 22 maj 2014

Nya tröjor nya sanningar

Under min tid som skribent Himmelriket skrev jag en del om det där med att det ofta pratas om "av tradition" eller "historiskt sett" inom fotboll. Alltså om hur vissa saker som hänt blir till sanningar, trots att de inte borde behöva bli det. "Vi har alltid svårt för Lag XX hemma". Jag kan vara fullkomligt ute och resa men för mig känns det som att mycket (det mesta?) av detta sitter i huvet. Det är som bekant ytterst sällan som spelare stannar många år i en allsvensk klubb numera. När man möter ett lag flera år i följd hinner efter hand både spelare, tränare, spelsystem och i vissa fall arenor bytas ut. Varför skulle då det som hände de två lagen emellan för 4 år sedan spela någon roll?

Inför (och under) MFF:s match mot Mjällby pratades det massor om det faktum att Malmö inte vunnit mot Mjällby borta. Himla skönt att den trenden bröts. Om man nu ska tänka och prata i de här termerna kan man ju börja med: "Vi har aldrig tappat poäng mot Mjällby i det här bortastället". Eller varför inte gå steget längre: "Vi har aldrig tappat poäng överhuvudtaget i det här bortastället". :)

Oavsett, ytterligare tre goa poäng och det är skönt att poängen fortsätter ramla in trots att spelet inte funkar helt som det ska. Det finns en del att ta av kan man väl säga.

För övrigt måste väl Arokoyos fall/filmning vara något av det tramsigaste man sett? Han kommer joggande, springer in i Molins axel (Molins står helt still) och faller då omkull och vrider sig i vad som ser ut att vara enorma smärtor. Really?!? Som min kloke man sa: Om det där gjorde så ont ska han nog börja spela schack istället!

1 kommentar:

Erik sa...

Väldigt bra resonerat i första stycket, Det ska vi komma ihåg att resonera om nästa gång vi ses.