lördag 3 juli 2010

Tveksamt lördagsnöje...

Eftersom jag numera jobbar en del helger och kvällar så har Henry och jag satt oss för att inte boka upp för mycket socialt de helger jag är ledig för att ha möjlighet att göra saker tillsammans eventuellt på tu man hand.

Denna helgen har varit obokad ett bra tag, vi har haft lite olika saker på gång men bestämde oss för ett par dagar sedan för att gå på Diggiloo konsert i Kristianstad. Vi såg verkligen fram emot det och förberedde en liten picknick korg eftersom vi bokat "platser i det gröna".

Till saken hör att Henry under ett par veckors tid haft problem med knät. Inflammation i en slemsäck skulle det vara och det har orsakat både akuten-besök, tömning på vätska, kortisonspruta och antibiotika+antiinflammatoriska tabletter. Det verkade ett tag vara på bättringsvägen menbörjade sen svullna lite mer. Idag, efter att vi handlat lite inför picknicken och konserten, upptäckte vi att nu inte bara knät var svullet utan nu började även smalben och vad. Han ringde då till den helgöppna vårdcentralen som beordrade honom att genast åka till akuten eftersom det fanns risk att det var en propp!

Sagt och gjort, vi kastade i oss lite mat och åkte in till akuten i Lund. Under en kort tid hade vi svaga förhoppningar om att kunna åka på konserten om vi skulle komma till snabbt. Men efter att det kom in trafikolycka efter trafikolycka stod det snart klart att vi inte skulle spendera kvällen med att lyssna på Jessica Anderssons ljuva stämma och skratta åt Thomas Pettersson. Istället satt vi i väntrummet till ortopedaktuen i många långa timmar...

Till slut kom vi in och läkaren kunde snabbt stilla oron, det var ingen propp utan det var inflammationen och vätskan som spökade. Henry fick antibiotika på dropp, och så skulle knät tappas på vätska igen. Men istället för att tappa det med en kanyl så skulle det nu till tungt artilleri. Läkaren skar upp en öppning i knät, tappade ut en del vätska och pressade sedan ut vätska och annat gojs som fanns i knät. (Såg inte alls mysigt ut, stackars Henry...). Sen fick han en rejäl kompress och bandage på och tanken är att knät ska fortsätta läcka ut vätska under kvällen och natten, sen ska han in på morgonen imorgon igen och ev tappa ut mer samt få mer antibiotikadropp.

Till den som bestämmer vad som ska hända i folks liv: Seriöst, det känns som om det räcker nu! Vi skulle verkligen behöva lite medgång nu...

Inga kommentarer: