tisdag 16 september 2014

Om att vara nöjd trots en förlust

Som MFF-supporter hör det inte till vanligheterna att vara okej med en förlust. Men faktum är att vi förlorade med 2-0 borta idag och det känns rätt okej även om hjärtat såklart alltid hoppas på mer.

För vi mötte inte Sundsvall, AIK eller något annat lag vi möter till vardags. Vi spelade mot Juventus. På bortaplan. I Champions League. Juventus som mängder av människor världen över har som favoritlag. Juventus som även fotbolls-ointresserade känn er igen namnet på. Juventus som har en ekonomisk omsättning som får MFF:s att se ut som kaffepengar. Och så vidare.

Första halvlek gjorde MFF det så sjukt bra och adrenalinet pumpade här hemma. I andra blir MFF betydligt mer tillbakapressade och efter 60 minuter sprack nollan och jag hann bli lite rädd att det skulle dra iväg ordentligt. Ett mål till trillade in och det slutade alltså med 2-0 förlust.
När Guille skadade sig inför Europaspelet trodde jag att våra chanser kraschat. Att sen Ricardinho, Thern m fl varit långtidsskadade och att vi på vägen sålt Pontus Jansson (som var på plats idag) och Albornoz och ändå klarar oss så här bra; Det är stort.

Jag är alltid stolt att vara MFFare men lite extra stolt idag.